Bra mat för barnkalaset

Avkalle

Bra mat för barnkalaset

Barnkalas kan vara utmattande både för föräldrar och barn. Om kalaset är långt, eller om barnen inte har möjlighet att äta innan kalaset bör man bjuda på någon rätt där. Det finns flera traditionella rätter som brukar serveras på barnkalas men ibland kan det vara läge att bjuda på annat än klassisk korv med bröd.

Fika för barnkalaset

I de allra flesta fall bjuder man på tårta under ett barnkalas och kanske finns det också annan fika. Men fikabröd är inget man ska äta sig mätt på, även om det mättar en stund håller den känslan inte i sig vidare länge. Fika är dessutom onyttigt eftersom det innehåller socker och en hel del fett.

Soppa lämplig som mat

Om det är ett stort barnkalas kan soppa vara väldigt passande att bjuda på. Soppa är lätt att laga till många barn och de flesta gillar rätten. Soppa är också lätt att äta och den kan serveras med en skiva bröd till. Om det är vinter så man har ett barnkalas utomhus och det är kallt eller rent av snö värmer soppan väldigt bra. Det bidrar till gott humör och bra stämning under kalaset. Dessutom mättar soppa bra, men inte så mycket att barnen inte orkar äta tårta, glass och annat gott.

Olika sorters soppor

Det finns väldigt många olika typer av soppor. De har en sak gemensamt och det är att de är relativt lättlagade. Tack vare att soppor finns i flera varianter kan man lätt hitta en variant som alla barn på barnkalaset gillar. Kanske är ostsoppa, köttsoppa eller linssoppa bra alternativ? Det kan vara klokt att ta reda på om något barn är allergiskt eller till exempel vegetarian. Då kanske man får laga två sorters soppor, eller så får barnet ta med sig någon egen mat.

Om författaren

kalle administrator