Det smarta sättet att transportera soppa – i termos

Avkalle

Det smarta sättet att transportera soppa – i termos

Soppa är gott, men vill man äta det någon annanstans än vid köksbordet kan det plötsligt bli ett dilemma. Hur ska man kunna ta med sig och äta soppa på ett smidigt sätt? Det absolut enklaste och smartaste sättet att ta med sig soppa är med hjälp av en helt vanlig termosflaska.

Termosflaskor för mat och dryck

Termosflaskor är bra att ha till mycket. Med hjälp av deras värmande egenskaper, kan man använda smarta termosflaskor till både varma och kalla drycker. Den som gladeligen skulle vilja ta med sig soppa till lunch på jobbet, men slippa blanda ihop en påse med Blå Bands pulversoppor, kan istället ta med sig sin egen hemmagjorda soppa i en termosflaska. Hemmagjorda soppor kan nämligen vara väldigt goda, samtidigt som de kan vara svåra att transportera med sig utanför köket. Att hälla ner soppan i en termos fungerar dock utmärkt om man vill ta med en varm soppa ut på en picknick eller vill ta med den till lunch på jobbet.

Andra sätt att transportera soppa

För dig som soppälskare finns det glada nyheter. Det finns nämligen fler sätt att transportera soppor på än via termosflaskor. Om möjlighet finns, kan man även frysa soppan så att den helt enkelt blir en fast massa. På så sätt kan man ta med sig soppan så länge man har tillgång till en frys eller tills man hinner laga till soppan innan den tinat.

Utöver ovanstående tips för att transportera soppa, finns så klart även pulvervarianten. Det finns mängder av pulversoppor att köpa i butiken för dig som inte har något emot en pulversoppa då och då. På senare tid säljs även färdiga soppor på burk som kan värmas upp, vilket kan vara ett lite godare och smidigare alternativ till att köpa pulversoppa eller att göra soppan själv. Även burksoppa fungerar alldeles utmärkt att ta med sig på resan eller ut på picknick. I så fall kan man ta med sig varmt vatten i en termos som man sedan blandar ut pulversoppan med. Färdiga soppor på burk kan även ätas kalla.

Om författaren

kalle administrator