Några internationella soppor

Avivadmin

Några internationella soppor

För att du ska få ett hum om hur soppor kan skilja sig åt över världen kommer vi i den här delen gå igenom några internationella soppor.

Ramen

Den mest populära internationella soppan just nu är ramen. Ramen är en nudelsoppa som har sitt ursprung från japan. Soppan kan serveras som den är eller tillsammans med kött eller grönsaker, till exempel kyckling. Ramen äts traditionellt med ätpinnar, men om du inte har lärt dig konsten att äta med ätpinnar ännu går det bra att äta med vanliga bestick.

Gulasch

En soppa som är vanlig att äta både i Sverige och internationellt är den ungerska gulaschsoppan. Gulaschsoppan är en soppa gjord på potatis och kött. Ordet gulasch kommer från ungerskans gulyás som betyder herde och hús som betyder kött. Gulasch är Ungerns nationalrätt.

Gazpacho

Den mest etablerade kalla soppan är gazpachon som kommer från Spanien. En gazpacho är gjord på tomat, gurka och vitlök och serveras tillsammans med bröd.

Morotssoppa

Morotssoppan har sitt ursprung från det franska köket. Som namnet på soppan redan har berättat så är moroten den huvudsakliga ingrediensen i en morotssoppa. Morotssoppan anses vara en typisk fransk maträtt som bland annat åts av kung Edvard VII.

Om författaren

ivadmin