Starta upp ett soppcafé

Avkalle

Starta upp ett soppcafé

Har du länge haft planer på att börja driva ett eget café? Om du är bra på att baka och har goda baristakunskaper ligger det nära till hands att starta upp en caféverksamhet. Men du behöver inte begränsa dig till endast kaffe, bröd och bakverk.

När du inreder ditt café behöver du se till så att gästerna har tillgång till alla bekvämligheter så att de gärna återkommer många gånger med vänner och familj. En toalett med en vacker kommod utgör ett bra tillskott till din verksamhet. Rörfokus ger dig stora möjligheter att välja en tvättställskommod som passar bra till din inredningsstil.

Servera goda soppor

Soppor passar perfekt att servera på ditt café då du kan ge gästerna en mer matig lunch samtidigt som det är ett bra komplement till nybakt bröd och kaffe. Välj bland alla de matiga soppor som finns och uppdatera din meny med nya rätter varje vecka. Det kan också vara klokt att välja ut några av gästernas favoriter som alltid finns på menyn, så har du en säker inkomst från återkommande kunder som äter lunch vid jobbet eller passar på att ta en paus i helgens shopping.

Bland alla de soppor du kan välja mellan finns morotssoppa med ingefära:https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/zLd791/soppa–fem-favoriter-for-alla-smaker och chili, som kan göras snabbt med billiga ingredienser som morötter, bakpotatis och lök. Beroende på vilken profil ditt café har kan du välja att exempelvis endast servera vegetariska rätter eller satsa på mat från en särskild kultur. Grönsakssoppa är en värmande och billig rätt som passar mycket bra med hembakat bröd. Du kan välja allt mellan rotfrukter, dillkvistar, bönor och burkmajs att ha i, tillsammans med torkade eller färska kryddor. Väljer du att laga dina soppor med färska kryddor kan det vara smart att även visa upp kryddorna ute i cafélokalen, vilket skapar en trivsam miljö som väcker intresse hos kunderna.

Sträva efter hållbarhet

Erik Hedenstedt, som är serieentreprenör, bestämde sig nyligen för att starta ett eget franskt café som utgår från en cirkusvagn. Den står nu på en äng i Trosa och sprider doften av nygräddad äppelpaj. Bakom ängen byggs för tillfället nitton radhus samtidigt som området håller på att få gemensamma odlingslotter. Erik Hedenstedt har sedan början av 2000-talet startat flera verksamheter, framför allt inom hållbarhet. Han har tidigare arbetat som snickare och med äldre hus samt byggnadsvård.

Om författaren

kalle administrator